Groeikr8

Ken jij jouwKerntalenten al?

Kerntalenten zijn iets heel persoonlijks. Er zijn namelijk 3²³ of 94 miljard mogelijke combinaties. Jouw kerntalentenconstellatie blijft je hele leven hetzelfde, ook al ontwikkel je misschien bepaalde competenties nog (verder) in de loop van je leven.

Als je je kerntalentenconstellatie kent, dan zal dit je helpen om keuzes te maken die echt bij jou passen, of het nu gaat om het maken van een juiste en duurzame studiekeuze, de keuze voor een job die helemaal jouw ding is, of andere belangrijke professionele, maar zeker ook persoonlijke keuzes.

Ze brengen op een fundamenteel niveau in kaart wie je bent (aard), wat je ‘zult kunnen’ mits opleiding (potentieel) en wat jouw intrinsieke motivatie is. We leggen hiermee dan ook even je hele persoonlijkheid bloot.

De methode

Danielle Krekels, bezielster van CoreTalents, ontdekte een patroon tussen het favoriete kinderspeelgoed van iemand en diens aangeboren aard, potentieel en ‘goesting’, ofwel zijn kerntalenten.
Voetballen, tennissen, rolschaatsen, verstoppertje spelen, toneel, dierenliefde, tekenen en schilderen en nog honderden andere kinderspelletjes of bezigheden passeerden de revue. Dit noemen we als kerntalentenanalist ‘leukertjes’.
Ze stelde zich de vraag of een kind creatief WORDT door met Lego te spelen, of juist graag met Lego speelt omdat het al creatief IS?. Dit idee werd verder onderzocht, er werd gecheckt en gedubbelcheckt en daaruit ontstond deze fijne methode.

De methode werd wetenschappelijk gevalideerd en zorgt voor een objectief en onafhankelijk resultaat waarbij jij als mens centraal staat.

Tijdens een analyse kijken we even terug naar jouw kindertijd en gaan we aan de slag met positieve, leuke herinneringen. Als kind kies je onbewust voor speelgoed/spelletjes/interesses/activiteiten die bij je passen. Wat je écht leuk vond als kind (tussen 4 en ca. 12jaar), verraad jouw uniek kerntalentenprofiel en de ‘blauwdruk’ van je persoonlijkheid.
De pubertijd laten we hierbij buiten beschouwing. Onder invloed van een sterk veranderend en rijpend brein, de behoefte aan experimenteren, razende hormonen, invloeden van anderen… is dit immers een periode waarin je vaak niet helemaal jezelf bent.

We vertalen de ‘leukertjes’ naar het heden en leggen je uit wat de kerntalenten, sterk, half of klein, en de verschillende combinaties ervan ons vertellen. Welke dikke eieren (= sterke kerntalenten) moet je echt gelegd hebben om voldoening te halen uit je leven en welke kleine eieren (kleine kerntalenten) kan je beter zo weinig mogelijk benutten, omdat deze je energie gaan kosten en omdat je het gewoon niet fijn vindt om hiermee aan de slag te gaan.

De kerntalenten en hun componenten geven een accuraat zicht in de functie van creativiteit en innovatie, management en leiderschap, strategie en tactiek, empathie en sociabiliteit, enzovoort.

Wathaal jij hieruit ?